Online veiligheid

 

Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Daardoor is er – vooral via het internet – steeds meer mogelijk. Daar kun jij als ondernemer ook van profiteren. Maar zorg er dan wel voor dat je klanten zich veilig weten op jouw website. Ze moeten erop kunnen vertrouwen dat de gegevens die ze op de site achterlaten veilig zijn en bijvoorbeeld niet in de handen kunnen vallen van hackers of andere kwaadwillenden.

Veel ellende is te voorkomen door een SSL-certificaat op je site te installeren. Dit is een stukje software dat ervoor zorgt dat alle gegevens van en naar je site versleuteld verzonden worden. Dat maakt je webshop of site als geheel voor mensen met verkeerde bedoelingen een stuk minder interessant. Daar komt bij dat Google een site die beschikt over een SSL-certificaat veel hoger waardeert en de pagina veel hoger in de zoekresultaten zal plaatsen.

Maar online veiligheid gaat veel verder dan alleen je website. Denk aan wachtwoorden in je software, maar ook in de apparatuur die je gebruikt op het internet, of de hardware die je gebruikt om verbinding met het net te maken. Je had er misschien nog niet aan gedacht maar ook dat zijn factoren die de veiligheid van je klanten kunnen verbeteren. Jotiko kan je informeren over eenvoudige maar effectieve maatregelen die je kunt nemen om het mensen met verkeerde bedoelingen flink lastig te maken.

AVG

Op 25 mei 2018 wordt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) opgevolgd door de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze wet legt meer verantwoording bij bedrijven en instellingen die persoonsgegevens verwerken dan de huidige Wbp. Wil je daar meer over weten? Volg dan de workshop AVG.*

 

*Je wordt doorgestuurd naar mijn website avgtrainer.nl die geheel gewijd is aan online veiligheid en de AVG