Workshop online beveiliging en bescherming van privacygevoelige gegevens

Helaas horen we steeds vaker dat bedrijven maar ook overheidsinstanties belangrijke en privacygevoelige gegevens kwijtraken. Het gaat dan vaak om een laptop die iemand ergens heeft laten liggen of een USB-stick die is zoekgeraakt. Door het toenemend aantal incidenten is er in 2016 een meldplicht gekomen voor datalekken: bedrijven en instellingen zijn verplicht melding te maken van incidenten waarbij persoonlijke gegevens op straat zijn komen te liggen.

Maar er gaat nog meer veranderen: vanaf 25 mei 2018 vervangt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) de huidige Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens). De regels voor bescherming van privacygevoelige gegevens zijn dan in heel Europa hetzelfde. Maar er zijn verschillen tussen de huidige Wbp en de AVG. De AVG legt een veel grotere verantwoording bij bedrijven en biedt meer bescherming voor mensen. Wat dit voor jouw bedrijf of praktijk betekent krijg je te horen tijdens deze workshop.

Maar dat is niet alles. Onderstaande opsomming geeft een overzicht van wat je in slechts 1 dag allemaal leert.

 • taken van de Autoriteit Persoonsgegevens
 • wat zijn persoonsgegevens?
 • verschillen tussen AVG en Wbp
 • wat is een datalek en wanneer moet je dit melden?
 • hoe kun je de kans op het verlies van privacygevoelige gegevens drastisch verkleinen?
  • technische oplossingen
  • het belang van goede wachtwoorden en hoe je deze makkelijk kunt onthouden
  • versleutelen van data
 • opslag van gegevens
 • online apparaten beveiligen (modems, routers, mobiele telefoons, etc.)

In tegenstelling tot wat je misschien verwacht als je het bovenstaande rijtje leest, wordt het geen zwaar technisch verhaal. Alles zal zorgvuldig en in eenvoudige begrijpelijke taal uitgelegd worden. Daarnaast krijg je tal van tips en suggesties voor software aangereikt die je kan helpen bij het beschermen van privacygevoelige gegevens van je cliënten.

 

Tijd, locatie en investering

De workshop online veiligheid en bescherming van privacygevoelige gegevens vindt plaats op

zaterdag 23 september en 28 oktober van 10:00 tot 17:00 uur

Locaties:

 

23 september

Sociaal Cultureel Centrum “De Twee Marken”
Trompplein 5
3951 CR Maarn

 

28 oktober

Gemeenschapshuis “De Koel”
Pastoor Geelenplein 6
6231 BP Meerssen

Jouw investering bedraag slechts € 90,00 inclusief btw. Een lunch is daarbij inbegrepen. Na afloop zal je een complete hand-out met alles wat is besproken digitaal toegestuurd worden. Voor ABvC-leden geldt dat deze workshop geaccrediteerd is voor 6 PE-punten.

Je kunt je heel eenvoudig opgeven voor deze belangrijke en boeiende workshop via onderstaand formulier. In het veld ‘Bericht’ kun je aangeven of je speciale wensen hebt m.b.t. de lunch (vegetarisch etc.). Geef in het vak ‘cursusdatum’ aan of je op 23 september of 28 oktober wilt komen.

 

 

 

Aanmelden

6 + 9 =

Je maakt je deelname aan de workshop definitief door overmaking van € 90,00 onder vermelding van ‘workshop online beveiliging’ en je naam naar

Jotiko
Romeinenstraat 19
6132 GH Sittard
IBAN NL33 INGB 0004 2182 47.

 

Je kunt je opgeven tot 1 september 2017. Je betaling dient eveneens binnen te zijn op 1 september 2017. Annulering is mogelijk tot 7 september: meld je je later af dan ben je het gehele bedrag verschuldigd omdat ik tegen die tijd kosten heb moeten maken die ik niet meer kan terugdraaien. Ik vertrouw op je begrip daarvoor.